کارگروه توسعه و تعالی امنیت و سلامت غذایی


     
 

 معرفی کارگروه:

شورای عالی امنیت و سلامت غذایی به عنوان مرجع تعیین کننده سیاست های اجرایی فرابخشی سلامت از جایگاه ویژه ای  در تامین، حفظ و ارتقای عادلانه سلامت و بهبود کیفیت زندگی آحاد مردم، از طریق نهادینه سازی رویکرد انسان سالم و سلامت همه جانبه و مدیریت بهینه تهیدید کننده ها و تعیین کننده های اقتصادی اجتماعی سلامت در کشور برخوردار است. اثر بخشی و کارایی عملکرد این شورا مستلزم شناسایی درست و طرح اصولی مسائلی است که رسیدگی به آنها با توجه به اسناد بالادستی نیازمند همکاری و مشارکت بین بخشی است و از عهده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به تنهایی خارج است.

بدین منظور کارگروه ماموریت ویژه امنیت و سلامت غذایی کلان منطقه 9 آمایشی، تاکنون طی ارسال نامه‌های رسمی، برگزاری جلسات حضوری و رایزنیهای متعدد با اساتید این حوزه، در مجموع 7 کمیته و زیرکمیته تخصصی با مدیریت سایر مؤسسات و دانشگاههای سراسر کشور (از جمله اساتید دانشگاه تهران ، شهید بهشتی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور و اعضای هیئت علمی دانشگاه مشهد...) تشکیل داده است.

 

 
     
     
 

برگزاری 7 کمیته سیاست گذاری کارگروه با اساتید دانشگاه تهران ، شهید بهشتی، انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور و اعضای هیئت علمی دانشگاه مشهد با موضوعات ذیل

 

  • هدف گذاری و ایجاد 4 کارگروه جهت براورد هزینه ها و شروع فعالیتها:
  • گروه کار 1: تهیه Position paper یا کتابچه معرفی در خصوص مفاهیم امنیت غذا و تغذیه،‌ ابزارهای سنجش و مداخلات مؤثر بمنظور ایجاد زبان مشترک (مسئول: سرکار خانم دکتر امیدوار)
  • گروه کار 2: تحلیل وضعیت موجود امنیت غذا و تغذیه در کشور، احتمالا بصورت مرور مرورها و امثالهم (مسئول: سرکار خانم دکتر محمدی نصرآبادی)
  • گروه کار 3: ارزیابی محتوای برنامه های آموزشی دانشگاهی از نظر پرداختن به موضوع امنیت غذا و تغذیه در مقاطع و رشته های مختلف تغذیه و رشته های مرتبط مانند پزشکی و مددکاری (مسئول: جناب آقای دکتر پورآرام با همکاری سرکار خانم دکتر امیدوار)
  • گروه کار 4: بازآموزی مدیران و کارشناسان در موسسات مرتبط در مورد مفاهیم امنیت غذا و تغذیه (مسئول: جناب آقایان دکتر جزایری و دکتر درستی) 
  • بازنگری آیین نامه تشکیل سازمان غذا و تغذیه
  • بررسی پروپوزال "تحلیل وضعیت امنیت غذا و تغذیه ایرانیان و تعیین مناسب ترین مداخلات برای بهبود امنیت غذایی در جوامع مشابه"
  • تعریف مفاهیم امنیت غذایی در ایران و تهیه کتابچه آن کارگروه
  • بررسی ترکیب اعضای شورای عالی سلامت و امنیت غذایی استان
  • اصلاح پیش نویس لایحه جامع امنیت غذایی کشور
  • بررسی برنامه های آموزشی و بازآموزی امنیت غذایی در کشور
  • بررسی کوریکولوم ها و lesson plans موجود در زمینه امنیت غذایی
  • برگزاری سمینار امنیت غذا و تغذیه ویژه اعضای دبیرخانه امنیت غذا و تغذیه استان ، سیاستگذاران و برنامه ریزان مربوطه،کارشناسان تغذیه و مرتبط با امور غذا و تغذیه در معاونت های بهداشت و سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کشاورزی و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی رشته های مربوط به علوم تغذیه (علوم بهداشتی در تغذیه، علوم تغذیه، سیاستگذاری غذا و تغذیه و..) 
  • تهیه پروپوزال با موضوع : اندازه گیری دسترسی غذایی و تنوع غذایی خانوار در استان خراسان رضوی 
  • تهیه پروپوزال با موضوع : بررسی باقیمانده سموم آفت کش در میوه جات و سبزیجات استان خراسان رضوی 

چشم‏انداز آمایشی بخش تغذیه کشور در افق 1404: 

جامعه ای یکرنگ، دارای جایگاه نخست رشته تغذیه در خاورمیانه، که به عنوان مرجع اصلی سلامت و پیشگیری از بیماری‏های مرتبط با تغذیه در کشور، نیازهای غذا و تغذیه جامعه را با اتکا بر سرمایه‏های انسانی متخصص و توانمند مناطق ده گانه کشور و توسعه تعاملات بین‏المللی، مرتفع می سازد. 

  • اهداف بنیادین علوم تغذیه کشور: 

ارتقای سطح سلامت جامعه و کاهش بار بیماری‏های جامعه

افزایش وفاق در جامعه تغذیه کشور

تربیت سرمایه‏های انسانی متخصص و توانمند

توسعه ارتباطات و همکاری‏های بین‏المللی

دستیابی به جایگاه نخست رشته تغذیه در خاورمیانه

  • مطلوب های بخش تغذیه کشور: 
  • افزایش کیفیت آموزش در دانشگاه‌های سراسر کشور در رشته تغذیه
  • حاکمیت مسائل زیست‌محیطی در بخش پژوهش‌ و ارائه خدمات حوزه تغذیه
  • افزایش بودجه‌های تحقیق و توسعه و هزینه‌های بخش‌های آموزش، پژوهش و خدمات درمانی حوزه علوم تغذیه
  • افزایش امنیت غذایی
  • پاسخگویی به نیازهای پژوهشی جامعه
  • افزایش نرخ رشد دانشجویان حوزه علوم تغذیه
  • توسعه فعالیت‌های اقتصادی دانشگا‌ه‌ها و افزایش ثروت‌آفرینی آنها و حرکت به سمت استقلال دانشگاه‌ها
  • افزایش تعداد دانشکده‌ها و گروه‏های حوزه علوم تغذیه و تغییر توزیع مکانی آن‌ها
  • کاهش کمبود ریزمغذی‏ها در جامعه
  • تمرکز بر آموزش‌های تقاضامحور و مبتنی بر سلامت جامعه
  • ادغام نشدن وزارتخانه‌های متولی آموزش عالی و آموزش پزشکی
  • توسعه بخش‏های خصوصی در آموزش عالی کشور تنها در صورت حفظ و ارتقای کیفیت آموزش در حوزه علوم تغذیه
  • کاهش نرخ رشد بیماری‌های غیرواگیر در جامعه 
  • مهمترین مسائل تغذیه : 
  • نرخ رشد بیماریهای غیر واگیر
  • امنیت غذایی
  • کمبود ریز مغذی ها
  • کیفیت آموزش 
  • چالش اصلی: 

امنیت غذایی!

درحالیکه افزایش امنیت غذایی به شدت مطلوب است، پیش بینی می شود در آینده امنیت غذایی کشور کاهش می یابد. 

  • راهبردهای پابرجا و نظرات خبرگی حاصل از فعالیت های دو ساله کارگروه : 
  • تقویت توان علمی و پژوهشی مناطق آمایشی مختلف با تقسیم کار آموزش‏های تقاضامحور و مبتنی بر نیاز جامعه به مناطق آمایشی فاقد دانشکده و تمرکز بر توسعه علمی تخصصی رشته تغذیه مبتنی بر روندهای روز دنیا در دانشکده‏های فعلی
  • توسعه ارتباطات بین‏المللی با تمرکز بر نیازهای داخلی (تخصصی شدن مناطق آمایشی و دانشکده‏های فعلی)
  • افزایش رقابت سالم، همگرایی، وفاق و ایجاد شبکه‏های همکاری رسمی و غیررسمی میان متخصصان، کارشناسان و دانشجویان رشته تغذیه
  • پیشبرد اهداف بخش تغذیه با توسعه ارتباطات با نهادهای قدرت و تغییر ساختارها و نگرش‏ها

 

 

 
     
معرفی اعضا دبیرخانه

دکتر عبدالرضا نوروزی

سمت: دبیر کارگروه توسعه و تعالی امنیت سلامت غذایی

آدرس ایمیل: norouzya@mums.ac.ir

شماره تماس: 05138002382

   دكتر عبدالرضا نوروزي، متخصص تغذيه و فلوشيپ بيماريهاي متابوليك، که در حال حاضر، رییس انجمن تغذیه انترال و پرانترال آسیا (PENSA)، دانشیار تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشیار تغذیه بالینی مامور به خدمت در دانشگاه علوم پزشکی تهران، سردبیر مجله علمی پژوهشی بین المللی Fasting& Health  هستند، با آغاز برنامه طرح تحول آموزش و آمایش سرزمینی و واسپاری ماموریت ویژه توسعه و تعالی علوم تغذیه به کلان منطقه 9 آمایشی به عنوان دبیر این کارگروه کشوری انتخاب شدند.

   دکتر نوروزی پس از کسب مدرک پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در کشور انگلیس به ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد تغذیه پزشکی، دکتراي تخصصی تغذیه، کارشناسی ارشد آموزش عالی (Higher Education) در دانشگاه کینگز کالج لندن، پرداختند. ایشان، همچنین، دوره تخصص داخلی، را در بیمارستان دانشگاهی لستر و بیمارستان دانشگاهی نورویچ و دوره فلوشیب بیماریهاي متابولیک را بیمارستان دانشگاهی لستر گذراندند.

دانلود رزومه(CV)

   

خانم غزاله پوریاراد

سمت: کارشناس کارگروه توسعه و تعالی امنیت سلامت غذایی

آدرس ایمیل: pouriaradg3@mums.ac.ir

شماره تماس: 05138002360

 

     
   
   
     
     
 
  • انجام طرح پژوهشی بررسی کیفیت آموزش تغذیه در دوره پزشکی بر اساس آگاهی، نگرش و عملکرد دانش آموختگان رشته پزشکی در سطح مراقبت های بهداشتی درمانی اولیه
  • انجام طرح پژوهشی تعیین شایستگی های مورد نیاز کارشناس تغذیه شاغل در بیمارستان ها و مراکز خدمات بهداشتی و سلامت کشور مبتنی بر رویکرد آینده نگری
  • راه اندازی دوره تحقیقاتی پسا دکتری برای داوطلبان غیر ایرانی
  • دریافت مجوز پذیرش 3دانشجو در مقطع PhD برای سه کشور همسایه عراق ، افغانستان و آذربایجان
  • تأسیس رشته تغذیه ورزشی
  • طراحی و راه اندازش دوره MPH تغذیه
  • تقویت توان علمی و پژوهشی مناطق آمایشی مختلف با تقسیم کار آموزش‏های تقاضامحور و مبتنی بر نیاز جامعه به مناطق آمایشی فاقد دانشکده و تمرکز بر توسعه علمی تخصصی رشته تغذیه مبتنی بر روندهای روز دنیا در دانشکده‏های فعلی
  • توسعه ارتباطات بین‏المللی با تمرکز بر نیازهای داخلی (تخصصی شدن مناطق آمایشی و دانشکده‏های فعلی)
  • افزایش رقابت سالم، همگرایی، وفاق و ایجاد شبکه‏های همکاری رسمی و غیررسمی میان متخصصان، کارشناسان و دانشجویان رشته تغذیه
  • پیشبرد اهداف بخش تغذیه با توسعه ارتباطات با نهادهای قدرت و تغییر ساختارها و نگرش‏ها
 
     
IMAGE چهارمین همایش بین المللی تغذیه بالینی ایران
دوشنبه, 01 فروردين 1401
  برگزاری چهارمین همایش بین اامللی تغذیه بالینی        ... ادامه مطلب ...